5 spørsmål og svar om oppgradering til Windows 10

"Tilbudet fra Microsoft om gratis oppgradering til Windows 10, vil bli avsluttet 29. juli! Så om du ikke har oppgradert allerede, og ønsker å gjøre det, så kan det være lurt å få det i orden nå." - anbefaler vår IT-support avdelingsleder Inger Marie.
Hvor får jeg tak i det?
Oppgraderingen kan lastes ned her:
https://www.microsoft.com/nb-no/windows/windows-10-upgrade

Hvor lang tid tar det?
Oppgraderingen kan ta mange timer, så kan være lurt å sette på oppgradering før du går for dagen. Eller at du har en annen maskin tilgjengelig under oppgraderingen.

Men hva med programmer, og alle filene mine?
Du vil få opp to valg under oppgraderingen, her er det viktig at du velger det som er rett. Du vil få et som spør om du vil ha en ren installasjon, eller om du kun ønsker å oppgradere og beholde programmer og filer. Her velger du sistnevnte.
Vi anbefaler likevel at du tar backup av filene dine for å være på den sikre siden.

Kan jeg ikke bruke Windows 7 lenger?
Støtten for Windows 7 vil ikke gå ut før i 2020, så om en ikke ønsker å oppgradere er det bare til å la vær.

Kan alle oppgradere?
Nei, dessverre er det kun de med Windows 7 og 8.1 som har muligheten til å oppgradere gratis. Det er også enkelte modeller fra de forskjellige leverandørene av PC, som ikke har støtte for Windows 10. Du vil da få en feilmelding under oppgraderingen, og maskinen vil bli rullet tilbake til tidligere versjon.  

Dataplan IT Partner AS anbefaler alle å tilpasse installasjonen og slå av sporing på personlig informasjon ved oppgradering til Windows 10. Les hvordan Microsoft får tilgang til dine personlige data her: http://www.dataplanit.no/nyheter/windows-10-gir-microsoft-tilgang-til-dine-personlige-data-


Husk at du kan gå tilbake igjen til Windows 7 eller 8 opp til en måned etter at du har oppgradert til Windows 10.


Trenger du hjelp med oppgraderingen, så er vi på  IT tilgjengelig for å hjelpe.
Ring 08086 / +47 51 96 31 00 
img 0184