Bruker du fortsatt Windows XP? Da bør du være klar for et data- eller virusangrep når som helst.

8.April 2014 avviklet Microsoft teknisk kundestøtte og sikkerhets-oppdateringer for Windows XP. I praksis betyr dette at alle data som er lagret på en Windows XP PC som har internett forbindelse er utsatt for hvilket som helst data eller virus angrep.
I April 2016 var Windows XP det 3. største operativsystemet med sine 10,63% markedsandel. Det er bare Windows 10 og Windows 7 som er mer populære. Spesielt er Windows XP fortsatt populært i finans- og transportbransjen.

Det finnes mange grupper av hackere i verden som utnytter mulighetene med ubeskyttede Windows XP-maskiner. Her er det snakk ikke bare om tyveri av bankkontoinformasjon, kredittkort og passord, men også om å legge inn PCer inn i hacker-nettverk. Ved hjelp av en slike nettverk kan hackere enkelt utnytte PC-en din til å angripe andre maskiner og sende spam.

Dataplan IT Partner anbefaler at du oppgraderer øyeblikkelig til en nyere Windows versjon om du fortsatt har en PC med Windows XP. Beskytt deg mot angrep. Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema hvis du har spørsmål eller trenger hjelp med oppgradering av Windows.

Må du fortsatt bruke Windows XP? Her er våre ni anbefalinger:
  1. Ikke bruk Internet Explorer
  2. Ikke bruk en administrator-konto til daglig bruk
  3. Ikke bruk Office 2003 eller Office XP
  4. Ikke koble til internett eller et nettverk
  5. Kjør Windows XP maskinen virtuelt
  6. Bruk Microsoft Enhanced Mitigation Experience Toolkit
  7. Skru av "Autokjør"-funksjonen
  8. La brannmuren være slått på
  9. Ha installert en oppdatert antivirusklient.
xl2