Har du bestemt deg for å selge din PC, eller skal din bedrift levere tilbake utleid IT-utsyr?

For noen år siden kjøpte en gruppe studenter 158 brukte harddisker på ebay. Etter å ha testet de, oppdaget de detaljer om mer enn 5 000 bankkort, samt personlig- og bedrifts-sensitiv informasjon.
Har du bestemt deg for å selge eller gi bort din PC på finn.no eller til en venn?
Her kommer noen tips som skal hjelpe deg å slette data på en riktig måte FØR PCen din får en ny eier.

Steg 1. Har du mye data på din PC som du ønsker å beholde?  Vi anbefaler at du tar en kopi av dine data før du fortsetter til neste steg. Får å ta en kopi, bruk gjerne Google Drive eller Dropboks hvis du er en privat person. Bedrifter pleier å ha backup, som regel hos IT–system leverandører.

Steg 2. Slett dine data. Her får man flere muligheter. Den sikreste metoden er å destruere harddisken i PCen. Tjenesten koster svært lite men garanterer 100% sletting av alle data. Dataplan IT Partner tilbyr en slik tjeneste for sine kunder.

Et annet alternativ til destruksjon er å installere en spesiell programvare for trygg sletting av dine data. Merk at ikke alle programvare støtter alle typer medier, spesielt når det er snakk om SSD-lagring.
 
En av de mest kjente feilene mange gjør er å trykke på «delete» knappen, tømme papirkurven og tenke at alle dataene blir slettet. Det finnes tusenvis av programmer som enkelt kan tilbakestille alle data som du tror har blitt slettet. Aldri bruk denne metoden hvis du vil slette dataene permanent, spesielt når det gjelder konfidensiell og sensitiv informasjon.

Steg 3. Selg din PC :) 

 
pc-laptop-tablet-repairs