Windows 10 gir Microsoft tilgang til dine personlige data

Visste du at når du velger hurtiginnstillinger ved oppgradering til Windows 10, gir du automatisk tilgang til Microsoft til alle dine personlige data? Dine kontakter, meldinger, e-post, informasjon fra kalenderen og din lokasjon er blant dine personlige data som sendes nå automatisk til Microsoft.
Kun noen få dager etter at Windows 10 ble lansert, trådte de nye avtalevilkårene fra Microsoft i kraft. Fra og med august 2015, når du godkjenner avtalevilkår til Microsoft ved et enkel klikk, aksepterer du også at nesten alt av dine personlige data som Windows har tilgang til kan brukes «når Microsoft har tro at det er nødvendig …». Avtalen til Microsoft er veldig lang, som gjør det at det er noen få som leser gjennom den.

Ved installasjon av Windows 10 får man to valg – enten å velge hurtiginnstillinger eller tilpasset innstillinger.  I praksis, det er hurtiginnstillinger som er mest vanlig å bruke, og det er hurtiginnstillinger som gir automatisk tilgang til Microsoft til dine personlige data. Dataplan IT Partner anbefaler alle å bruke tilpasset innstillinger ved installasjon av
Windows 10.


 
windows10 privacy settings 1